Android

Android ListView Tıklanma Olayı

Merhaba arkadaşlar önceki yazımızda anlattığımız listView’in tıklanma olayını bu yazımızda göreceğiz.

 

Önceki yazımızda  listView kullanımını görmüştük şimdi ise listView’in her bir elemanına tıklandığını nasıl algılarız onu göreceğiz.Bu konuyu yaparken önceki yazımda beraber yaptığımız program üzerinden devam edeceğim.

Android ListView Kullanımı

Öncelikle beraber yazdığımız programı açıyoruz veya sizin kendi uygulamanız varsa onu açıyoruz ve kodlarımızı yazmaya başlıyoruz. Bu örnek uygulamada ListView üzerinde hangi veriye tıklanırsa o veriyi Toast Mesajıyla ekranda göstereceğiz.

Android Toast Mesajı

ListView’e tıklanma olayını bu kodlarla kolayca oluşturuyoruz. Şimdi ise tıklanan veriyi tespit edip Toast Mesajıyla ekranda göstereceğiz.

Toast mesajımız ise bu şekilde olacak. Sizinde gördüğünüz gibi ekranda yazılacak metin parametresi olarak “araclar[position]” kodunu yazmış bulunmaktayız. önceki yazımızda oluşturduğumuz örnek programda “araclar” dizinin ismi idi. Position ise tıklanan verinin indis numarasını verir. İndis nedir derseniz; İndis genelde dizilerde kullanılan ve verinin o dizide kaçıncı sırada olduğunu belirlemek için kullanılır. İndis numaraları 0’dan başlar, ilk verinin indisi 0 dır. Biz de listView’e tıklayınca tıklanan verinin indis numarasını verir ve biz bu indiz numarasını dizimize verirsek o indis numarasındaki veriyi bize verecektir.

Tıklanma metodu tam hali böyledir. Bu kodları eksiksiz yazdığımız takdirde uygulamamızı başlatıyoruz.

ListViewTıklanma

Uygulama çalışınca görüntü bu şekilde olacaktır.

Bu yazımız bu kadar arkadaşlar. Herhangi bir sorunla karşılaştığınız takdirde yorum atarak bana ulaşabilirsiniz. Yardımcı olmaktan memnun olurum. Herkese iyi günler, iyi kodlamalar!

 

1 Yorum

Yorum Yap